Daughters of Africa - Feel good in Carré
12 maart 2010 
1 min. leestijd

Daughters of Africa - Feel good in Carré

Enige minuten voor aanvang van de galapremière van Daughters of Africa in het Amsterdamse Koninklijke Theater Carré, draaiden alle hoofden zich om toen Prinses Máxima plaatsnam in de koninklijke loge.  Mister Goodlife realiseerde zich op dat moment dat het niet lang zou duren voordat ook Nederland de Daughters of Africa in de harten zou sluiten. De populariteit die Máxima geniet zou, wellicht op een iets kleinere schaal, toch ook de twaalf Afrikaanse dochters die op het punt stonden Carré op de kop te zetten, ten deel moeten gaan vallen.

Mister Goodlife ging er goed voor zitten en verheugde zich op een kleurrijke voorstelling met zang en dans. Een dikke twee uur later, de zaallichten waren inmiddels aangegaan, stootte Mister Goodlife zijn hoofd aan de stoel voor hem toen hij zijn programmaboekje trachtte op te pakken. Het vocht in de ogen had het zicht zodanig vertroebeld, dat hij een dikke bult opliep. De impact die de voorstelling blijkbaar op hem had, veroorzaakte gemengde gevoelens bij Mister Goodlife – die op zoek ging naar koud water. Zo voelde hij mededogen met de twaalf dochters die allen individuele ellende kenden, maar ook voelde hij zich schuldig deel uit te maken van een westerse maatschappij die zich aan veel van die ellende weinig gelegen laat liggen. Aan de andere kant was er het enorme feelgoodgehalte van de show. Het optimisme, het doorzettingsvermogen, de kracht, het talent en het enthousiasme dat deze twaalf dochters en hun 7-koppige begeleidingsband tentoon spreidden was, ondanks al die ellende, verbazingwekkend en ontroerend tegelijk.

Terwijl hij het theater verliet, schoot Mister Goodlife die andere recente 'feelgood' voorstelling te binnen: de film Invictus van Clint Eastwood, met Morgan Freeman in de hoofdrol. Na de recente commotie in de Nederlandse pers, waarin te vaak een te negatief beeld van Zuid-Afrika werd geschetst, waren het deze twee artistieke en menselijke voorstellingen die een bijdrage zouden leveren aan het nuanceren van dat beeld, zo wist hij zeker. Tevreden neuriënd liep Mister Goodlife terug over de Amstel.


Bekijk hieronder een video over de premiere van de voorstelling Daughters of Africa in aanwezigheid van Prinses Maxima


Bekijk hieronder het optreden van de Daughters of Africa bij Pauw & Witteman


Bekijk hieronder een interview met Leonie Jansen bij Pauw & Witteman over de Daughters of Africa

Over de schrijver
"Mijn naam is Jos van Krimpen maar men noemt mij al jaren Mister Goodlife. Ik heb oog, oor en gevoel voor dingen die mensen een feel good ervaring bezorgen en combineer dat met oprechte interesse in 'de ander'. Op dit blog kun je lezen over wat ik in de afgelopen 20 jaar als Mister Goodlife zoal heb beleefd en wat er op dit moment speelt in The Good Life in Zuidelijk Afrika. Ik wens je veel leesplezier en voorpret!" Wil je meer weten over de reizen die ik organiseer voor mijn gasten in Zuidelijk Afrika en wil je zelf The Good Life ervaren, klik hieronder dan op 'website'.
Mister Goodlife - Jos van Krimpen

Gratis Good Life Sessie met Mister Goodlife

"Ik ben benieuwd naar jouw wensen, verwachtingen, dromen, en natuurlijk jouw vragen over The Good Life in Zuidelijk Afrika. Of misschien wil je me wel wat vertellen over jouw Good Life ervaringen."


"Dit gesprek heeft als doel om jou op weg te helpen met het plannen en realiseren van jouw droomvakantie in Zuidelijk Afrika!"