Golfen en The Good Life in Zuid Afrika
06 juli 2009 
1 min. leestijd

Golfen en The Good Life in Zuid Afrika

Mister Goodlife liep met een Belgische vriend op de 9hole van Pinnacle Point. Hij realiseerde zich weer eens hoe prettig hij zich als niet-golfer voelde op deze wereldberoemde en veelgeprezen golfcourse op de Garden Route. Zijn grootste handicap was het gebrek aan een handicap… Toch beleefde Mister Goodlife al vaak de mooiste uren op de greens van menig golfcourse in Zuid-Afrika. Met name de Garden Route staat bekend om haar superieure golfcourses. Zowel sportief uitdagend als adembenemend mooi qua natuur en omgeving.

Pinnacle Point, Pezula, Fancourt, Simola, Oubaai, George, telkens weer werd Mister Goodlife getroffen door al het moois op en rond de golfbaan. De nabijheid van de oceaan, lagoons, bergen, rotsachtige kusten en meer natuurschoon zorgt in deze streek voor unieke settings die veel echte golfers dan ook zullen inspireren tot hun beste spel. The Garden Route werd door IAGTO (de internationale organisatie van Golf Tour Operators) al uitgeroepen tot ‘Best golf tourism destination in Africa & Middle East’. Op de golfcourse van Pinnacle Point mogen eigenlijk alleen leden spelen, maar Mister Goodlife kent de kanalen om toch ook ‘golftoeristen’ binnen te loodsen. Pinnacle Point krijgt bovendien binnenkort een nieuw vijfsterrenhotel.

Op Oubaai was Mister Goodlife onlangs bij de opening van het nieuwe Hyatt Recency Hotel. Bij binnenkomst in restaurant Signature werd al snel duidelijk dat men er voor kwaliteit kiest. De flesjes olijfolie van Olyfberg, een van Zuid-Afrika’s beste en meest constante producenten, stonden klaar om – in combinatie met het heerlijke versgebakken brood – de eerste honger van de toegestroomde menigte te stillen. Ernie Els, Zuid-Afrika’s topgolfer die zijn signature aan Oubaai heeft afgegeven, had net de Dunhill Championship op Leopard Creek achter de rug. Hij probeerde zijn verlies in dat toernooi te vergeten tijdens de opening van het nieuwe restaurant op zijn thuisbasis. Toen hij een stukje brood met wat olijfolie proefde, zag Mister Goodlife hoe Ernie plots begon te glimlachen. Dat Ernie een wijnliefhebber is, was natuurlijk bekend. Hij bezit tenslotte ook een Wine Estate in Stellenbosch dat zijn naam draagt. Dat zijn smaakpapillen ook gevoelig zijn voor goede olijfolie, stemde Mister Goodlife hoopvol. Een goed voorbeeld van een bekende sporter doet immers volgen dacht hij, in ieder geval eerder dan van een onbekende niet-golfer.


Bekijk hieronder een filmpje over Pinnacle Point Golf Course in Zuid Afrika


Bekijk hieronder een filmpje over Oubaai Golf Resort in Zuid-Afrika


Bekijk hieronder een filmpje over de spectaculaire 19e hole van de Legend Golf Course in Zuid Afrika dat Mister Goodlife maakte en dat in 2009 werd uitgezonden in het TV programma RTL WannahavesOver de schrijver
"Mijn naam is Jos van Krimpen maar men noemt mij al jaren Mister Goodlife. Ik heb oog, oor en gevoel voor dingen die mensen een feel good ervaring bezorgen en combineer dat met oprechte interesse in 'de ander'. Op dit blog kun je lezen over wat ik in de afgelopen 20 jaar als Mister Goodlife zoal heb beleefd en wat er op dit moment speelt in The Good Life in Zuidelijk Afrika. Ik wens je veel leesplezier en voorpret!"Wil je meer weten over de reizen die ik organiseer voor mijn gasten in Zuidelijk Afrika en wil je zelf The Good Life ervaren, klik hieronder dan op 'website'.
Mister Goodlife - Jos van Krimpen

Gratis Good Life Sessie met Mister Goodlife

"Ik ben benieuwd naar jouw wensen, verwachtingen, dromen, en natuurlijk jouw vragen over The Good Life in Zuidelijk Afrika. Of misschien wil je me wel wat vertellen over jouw Good Life ervaringen."


"Dit gesprek heeft als doel om jou op weg te helpen met het plannen en realiseren van jouw droomvakantie in Zuidelijk Afrika!"