Inspiratie door chefs op Taste of Cape Town
27 maart 2010 
1 min. leestijd

Inspiratie door chefs op Taste of Cape Town

Mister Goodlife was in Kaapstad en bezocht Taste of Cape Town, een jaarlijks culinair festival dat inmiddels in vele wereldsteden, waaronder binnenkort ook voor de tweede keer Amsterdam, volgens een vaste formule wordt georganiseerd. Topchefs van diverse restaurants vertonen hun kunsten en bieden de toegestroomde gasten niet alleen appetizers aan, maar ook workshops, demo’s en andere ‘smaakvolle’ activiteiten. Daarnaast is er een ruim aanbod aan dranken, van geparfumeerde watertjes tot krachtige whisky’s, en een variëteit aan culinaire producten: van biltong tot huisgemaakte pesto’s.

Het grootste verschil met de Nederlandse versie van dit festival is natuurlijk de aanwezigheid van diverse wijnhuizen uit de Cape Winelands. Waar op Taste of Amsterdam de wijn te proeven is bij de stands van importeurs die diverse wijnhuizen vertegenwoordigen, kun je hier zomaar de wijnmaker zelf tegen het lijf lopen. Zo proefde Mister Goodlife met Paul Wallace van Elgin Vintners een soepele viognier; een relatief lichte wijn die ook als aperitief inzetbaar is. Mister Goodlife was niet meteen onder de indruk van de nieuwe Brut rosé van Boschendal, maar wel van de semillon van Steenberg en de ongefilterde sauvignon blanc van Fleur du Cap.

Een ander verschil met de Amsterdamse festivalversie is dat er Kaapstad veel samenwerking is in plaats van de ‘ieder-voor-zich-mentaliteit’ die de Nederlandse scene nog wel eens dreigt te kenmerken. Mister Goodlife schudde de hand van chef Chris Erasmus, voormalig rechterhand van Margot Janse als head chef in Le Quartier Francais en nu brigadeleider bij Ginja in Kaapstad. Chris had twee appetizers gemaakt die werden aangeboden in combinatie met twee wijnen van Hermanuspieterfontein. Chef en wijnmaker kwamen op deze manier tot de werkelijk prachtige combinatie van Thai spiced porchetta, roasted garlic gnocchi, celeriac en lemongrass puree met een Swarskaap 2008 – cabernet franc. Mister Goodlife likte zijn vingers af en vervolgde zijn rondgang langs bevriende chefs en wijnmakers. 

Peter Tempelhof showde zijn collega-chefs vol trots zijn potje met tonkabonen en Bertus Basson maakte ter plekke een barterdeal met de jongens van Johnny Walker: appetizers voor whisky! Met Reuben Riffel besprak Mister Goodlife wat hij zijn gasten in juni en juli tijdens het WK zou gaan voorzetten en hij genoot van de eend die Margot Janse hem voorschotelde. Bij het verlaten van het festivalterrein dacht hij aan al het werk dat hem de komende maand hier te wachten staat… hij kreeg er zin in, was geïnspireerd en werd er weer eens in bevestigd dat The Good Life in de Kaap een ideale werkomgeving is!

Bekijk hieronder een filmpje over Margot Janse, de Nederlandse topchef in Franschhoek, Zuid Afrika. Deze video werd in 2009 gemaakt en in 2010 uitgezonden in het TV programma RTL Wannahaves.


Over de schrijver
"Mijn naam is Jos van Krimpen maar men noemt mij al jaren Mister Goodlife. Ik heb oog, oor en gevoel voor dingen die mensen een feel good ervaring bezorgen en combineer dat met oprechte interesse in 'de ander'. Op dit blog kun je lezen over wat ik in de afgelopen 20 jaar als Mister Goodlife zoal heb beleefd en wat er op dit moment speelt in The Good Life in Zuidelijk Afrika. Ik wens je veel leesplezier en voorpret!" Wil je meer weten over de reizen die ik organiseer voor mijn gasten in Zuidelijk Afrika en wil je zelf The Good Life ervaren, klik hieronder dan op 'website'.
Mister Goodlife - Jos van Krimpen

Gratis Good Life Sessie met Mister Goodlife

"Ik ben benieuwd naar jouw wensen, verwachtingen, dromen, en natuurlijk jouw vragen over The Good Life in Zuidelijk Afrika. Of misschien wil je me wel wat vertellen over jouw Good Life ervaringen."


"Dit gesprek heeft als doel om jou op weg te helpen met het plannen en realiseren van jouw droomvakantie in Zuidelijk Afrika!"