Bushmans Kloof: Geestelijk bijtanken in de Cederberge
22 december 2011 
2 min. leestijd

Bushmans Kloof: Geestelijk bijtanken in de Cederberge

Op 3 uur rijden van Kaapstad ligt Bushmans Kloof, een W,ilderness Reserve & Wellness Retreat, dat jaarlijks hoog in de lijsten verschijnt van Condé Nast en Travel & Leisure. Dit eco-Mecca is verstopt in de Cederberge een bijzondere bergketen waar nog veel San Rock Art (de rotstekeningen van de bosjesmannen) maar ook buchu (een zeldzaam en medicinaal kruid dat door topchefs in de keuken wordt gebruikt) te vinden is. Dit Relais & Chateaux onderkomen is dé bestemming voor hen die de ultieme combinatie zoeken van rust in de natuur, rust voor lichaam en geest en toch actief en ondernemend. Voeg daarbij de luxe suites en het heerlijke eten en drinken en The Good Life openbaart zich.

Accommodatie & Activiteiten
Op weg naar Bushmans Kloof start het onthaasten al zodra we op de N7 richting het noorden rijden. De stad ligt achter ons en de ruimte en de uitgestrekte landschappen die Zuid-Afrika kenmerken doemen op. Door het Swartland waar wijnmakers als Eben Sadie en Adi Badenhorst de Swartland Revolutie prediken rijden we naar Clanwilliam en vandaar de Cederberge in. Het laatste stuk naar Bushmans Kloof voert ons over een onverharde weg, geen tankstations meer en ook geen mobiel bereik. Dat gaat goed…….. Eenmaal aangekomen en hartelijk ontvangen worden we naar onze luxe suite gebracht, ruim met privé patio en lounge area en met prachtig uitzicht. De inrichting is klassiek. Behalve relaxen, bijtanken en van de natuur en de rust genieten is er op Bushmans Kloof ook veel te doen. Wandelen, kanoën, boogschieten, zwemmen in de crystal rock pools, vliegvissen, schilderen en de begeleide nature drives in de ochtend en in de namiddag die respectievelijk de rotstekeningen van de Bushmen en de onvergetelijke sunset in de Cedeberge als hoogtepunt kennen.

Natuur & Historie
In de ochtend neemt de gids ons mee op een zogenaamde Nature Drive door het adembenemende reservaat dat 7500 hectare groot is. We stoppen bij een open grot waar hij ons uitleg geeft over de SAN bosjesmannen en hun Rock Art. De rots tekeningen variëren van handafdrukken tot schilderingen van half mens-half dier figuren. Er zijn hier in totaal op 130 plekken rotstekeningen te zien! De gids geeft goede informatie, we hangen aan zijn lippen.
Tijdens de Nature Drive in de namiddag zien we springbok, wildebeest en Cape mountain zebras en aanschouwen we een zonsondergang die nederig maakt zo mooi.

Wellness en Culinaire verwennerij
Het wellness gehalte op Bushmans Kloof is groot. De spa heeft 6 behandelkamers, een stoom cabine en een ‘outside jet pool’ in de rotsen. Gasten kunnen ook spa en wellness behandelingen krijgen in hun eigen suites, buiten in de gazebo of zelf buiten onder beschermende rots partijen. Er zijn zelfs speciale spa behandelingen voor 10-17 jarigen. Na de lunch had Mister Goodlife al op de massagetafel in het open veld gelegen. Gevoelens van gelukzaligheid wonnen het toen van het gevoel van stijve spieren!
Het culinaire verwennen viert op Bushmans Kloof hoogtij. Locale producten, vers, vaak uit de eigen groentetuin, gezond, divers en op maat gekookt. De veelvuldig bekroonde wijnkaart herbergt de mooiste Zuid-Afrikaanse wijnen die we overigens zelf in de mooie wijnkelder mogen uitzoeken. We kunnen kiezen of we in onze eigen suite (binnen of buiten) in het restaurant van het Manor House (binnen of op het deck) of op diverse plekken “in het wild en onder de sterren” willen eten. Een nieuwe definitie voor The Good Life schiet me te binnen: “Keuzevrijheid zonder afbreukrisico".

Bekijk hieronder een video over Bushmans Kloof Willderness Reserve & Spa in de Cederberge in Zuid-Afrika


Boek Duurzame èn luxe accommodatie in het Bushmans Kloof Wilderness Reserve & Spa via Exclusive Culitravel


Over de schrijver
"Mijn naam is Jos van Krimpen maar men noemt mij al jaren Mister Goodlife. Ik heb oog, oor en gevoel voor dingen die mensen een feel good ervaring bezorgen en combineer dat met oprechte interesse in 'de ander'. Op dit blog kun je lezen over wat ik in de afgelopen 20 jaar als Mister Goodlife zoal heb beleefd en wat er op dit moment speelt in The Good Life in Zuidelijk Afrika. Ik wens je veel leesplezier en voorpret!" Wil je meer weten over de reizen die ik organiseer voor mijn gasten in Zuidelijk Afrika en wil je zelf The Good Life ervaren, klik hieronder dan op 'website'.
Mister Goodlife - Jos van Krimpen

Gratis Good Life Sessie met Mister Goodlife

"Ik ben benieuwd naar jouw wensen, verwachtingen, dromen, en natuurlijk jouw vragen over The Good Life in Zuidelijk Afrika. Of misschien wil je me wel wat vertellen over jouw Good Life ervaringen."


"Dit gesprek heeft als doel om jou op weg te helpen met het plannen en realiseren van jouw droomvakantie in Zuidelijk Afrika!"