Over de Berg

Al jaren bezocht Mister Goodlife de Overberg regio, eerst vooral vanwege de walvissen in Walker Bay (Hermanus en Gansbaai) en het wijnhuis Hamilton Russel in de Hemel en Aarde vallei. Op zichzelf waren dat al twee attracties die de geringe omweg op weg naar de Garden Route meer dan waard waren. De Overberg regio, zo realiseerde Mister Goodlife zich toen hij bij zijn vrienden Harry en Steyn op het terras van hun Haes Farm genoot van het prachtige uitzicht, is inmiddels uitgegroeid tot een bestemming op zich, waar je naartoe wilt in plaats van langs wilt. Wat er al was zoals zee, kusten, stranden, walvissen, dolfijnen, haaien, natuurparken (De Hoop Nature Reserve), beroemde wandelroutes (de Whale Trail), dorpjes, wijngaarden en het als een lappendeken ogend glooiende landschap met graanvelden en schapen is er nog steeds en in volle glorie, maar de ontwikkeling en verbetering zat hem het laatste decennium vooral in de kwaliteit van de accommodaties en de restaurants. Daar waar de vaste pleisterplaatsen voor The Good Life eerst op de vingers van één hand te tellen waren, denk vooral aan Birkenhead House en The Marine in Hermanus en Grootbos in Stanford, zijn er anno 2018 talloze geslaagde initiatieven op culinair en hospitality gebied te ontwaren in deze boeiende regio. 

Vaak waren het Capetonians die het in Kaapstad en de Winelands voor gezien hielden, want te druk, te vol en grootschalig, die oost- waarts trokken om daar iets nieuws te beginnen waar ze hun liefde voor hun ‘besigheid’ weer wilden terugvinden. Dat creëerde een optimistische en ondernemende sfeer in een groot gedeelte van de Overberg waar samenwerken en plezier hebben werden verheven boven concurreren en geld verdienen. Op Haes Farm had Mister Goodlife dit veelvuldig van dichtbij meegemaakt, het deed hem steeds weer denken aan de sfeer en vibe in de jaren ooit in Stellenbosch, Franschhoek en Constantia. Mensen met het hart op de juiste plaats succesvol zien pionieren en ondernemen is ook The Good Life dacht hij, toen Harry een prachtige fles opentrok van een nieuwe regionale wijnproducent. Want ook vele nieuwe wijnhuizen van zeer behoorlijke tot zeer goede kwaliteit zijn de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond gekomen in de Overberg. 

En lokale producenten ondersteunen, of het nou om wijn, kaas of olijfolie gaat is een uitgangspunt voor Haes Farm, net zoals ‘self sustaining & off the grid’ zoals de jongens het zelf graag noemen. Mister Goodlife voegde als die woorden vielen er altijd steevast ‘off the beaten track’ aan toe. Dit vanwege de bewust beoogde en gerealiseerde kleinschaligheid van Haes Farm en de letterlijk afgelegen locatie waar je slechts via een kilometers lang grondpad terecht komt. 

Andere relatief nieuwe Mister Goodlife favorieten in de Overberg dragen namen als Ataraxia, Iona, Spookfontein, Bartho Eksteen Wijnskool, Creation, Newton Johnson en Springfontein, wijnhuizen waarvan een aantal ook met goed restaurant. Qua accommodatie werd hij blij tijdens bezoeken aan Morukuru Ocean House, Mosaic Lagoon Lodge, Farm 215. Toen Harry voorstelde om bij de buren te gaan eten, wat in deze contreien echt te ver om te lopen is, was Mister Goodlife meteen in. Hij vermoedde dat ze geheid weer in een feel good omgeving terecht zouden komen en realiseerde zich dat de regio ‘Over de Berg’ bij hem inmiddels ook een gevoel van ‘thuiskomen’ teweeg was gaan brengen. Bij The Manor House restaurant werd er die avond door locals en toeristen samen geproost, gelachen, gediscussieerd en genoten! 


Over de schrijver
"Mijn naam is Jos van Krimpen maar men noemt mij al jaren Mister Goodlife. Ik heb oog, oor en gevoel voor dingen die mensen een feel good ervaring bezorgen en combineer dat met oprechte interesse in 'de ander'. Op dit blog kun je lezen over wat ik in de afgelopen 20 jaar als Mister Goodlife zoal heb beleefd en wat er op dit moment speelt in The Good Life in Zuidelijk Afrika. Ik wens je veel leesplezier en voorpret!" Wil je meer weten over de reizen die ik organiseer voor mijn gasten in Zuidelijk Afrika en wil je zelf The Good Life ervaren, klik hieronder dan op 'website'.
Mister Goodlife - Jos van Krimpen

Gratis Good Life Sessie met Mister Goodlife

"Ik ben benieuwd naar jouw wensen, verwachtingen, dromen, en natuurlijk jouw vragen over The Good Life in Zuidelijk Afrika. Of misschien wil je me wel wat vertellen over jouw Good Life ervaringen."


"Dit gesprek heeft als doel om jou op weg te helpen met het plannen en realiseren van jouw droomvakantie in Zuidelijk Afrika!"