WK Voetbal 2010 - Geduld in Nederland en Zuid Afrika
17 mei 2010 
1 min. leestijd

WK Voetbal 2010 - Geduld in Nederland en Zuid Afrika

Mister Goodlife haalde de sneeuw van de voorruit van zijn auto en dacht aan Zuid-Afrika. Een gevoel van rusteloosheid en verlangen maakte zich van hem meester. Gelukkig realiseerde hij zich dat dit weer eens een mooie oefening in geduld was. Nog een paar weken… Geduld wordt doorgaans beschouwd als een eigenschap die controle, wijsheid en overzicht vergt. In Afrika is het iets dat ‘erbij’ hoort en dat vaak meer aangeleerd gedrag is dan een persoonlijke eigenschap.

Mister Goodlife bedacht zich dat hij het gebrek aan geduld bij nieuwkomers in Zuid-Afrika al vaak had beantwoord met de opmerking ‘This is Africa’. Je zou je dus kunnen afvragen of geduld niet dicht bij gewenning ligt. Het lijkt er misschien op, maar volgens Mister Goodlife dan wel een positieve gewenning; een acceptatie zonder veroordeling. In Afrika had hij inderdaad geleerd om zich vooral niet op te winden en geduld te betrachten in situaties die bij veel Nederlanders zou leiden tot irritatie en ongeduld. Het mooie is dat geduld ook een gevoel van rust en tevredenheid oplevert, het is fijn om niet gestrest te zijn.
Geduld en Afrika…Mister Goodlifes gedachten flitsten door zijn hoofd, terwijl zijn handen kouder en kouder werden van de Hollandse sneeuw. Misschien was het niet verwonderlijk dat de ‘wereldkampioen geduld hebben’ uit Zuid-Afrika komt. Nelson Mandela wordt wereldwijd beschouwd als wijs, in control en in het bezit van overzicht. Ruim 27 jaar combineerde hij geduld met hoop, vertrouwen, onverzettelijkheid en niet te vergeten vergevingsgezindheid. Onlangs vierden we dat hij 20 jaar geleden, op 11 Februari 1990, werd vrijgelaten uit de Victor Verster-gevangenis bij Paarl.
Mister Goodlife begon de sneeuw bijna te waarderen, maar was ook blij met het vooruitzicht dat hij binnen afzienbare tijd weer langs Victor Verster zou rijden. Op weg naar de Pearl Valley Golf Course of terugkomend van een lunch bij Freedom Hill, zou hij, bij het zien van het Mandela-standbeeld, Nelson hardop bedanken voor zijn geduld en voor het voorbeeld dat hij was. Mister Goodlife bedacht wat hij precies zou zeggen en kwam uit op: ‘The Goodlife in Zuid-Afrika werd mede mogelijk gemaakt door…’. Wat een eer om Nelson Mandela als sponsor te hebben!


Bekijk hieronder een filmpje over Nelson Mandela en het WK 2010 in Zuid AfrikaOver de schrijver
"Mijn naam is Jos van Krimpen maar men noemt mij al jaren Mister Goodlife. Ik heb oog, oor en gevoel voor dingen die mensen een feel good ervaring bezorgen en combineer dat met oprechte interesse in 'de ander'. Op dit blog kun je lezen over wat ik in de afgelopen 20 jaar als Mister Goodlife zoal heb beleefd en wat er op dit moment speelt in The Good Life in Zuidelijk Afrika. Ik wens je veel leesplezier en voorpret!" Wil je meer weten over de reizen die ik organiseer voor mijn gasten in Zuidelijk Afrika en wil je zelf The Good Life ervaren, klik hieronder dan op 'website'.
Mister Goodlife - Jos van Krimpen

Gratis Good Life Sessie met Mister Goodlife

"Ik ben benieuwd naar jouw wensen, verwachtingen, dromen, en natuurlijk jouw vragen over The Good Life in Zuidelijk Afrika. Of misschien wil je me wel wat vertellen over jouw Good Life ervaringen."


"Dit gesprek heeft als doel om jou op weg te helpen met het plannen en realiseren van jouw droomvakantie in Zuidelijk Afrika!"