Golf en Olijfolie in Zuid Afrika
17 november 2015 
3 min. leestijd

Golf en Olijfolie in Zuid Afrika

In elke editie van Oog voor Afrika neemt Jos van Krimpen de lezer in zijn column mee naar The Good Life in Zuidelijk Afrika. Bespiegelingen over mensen, plekken, activiteiten, natuur en cultuur door de man die door zijn gasten werd omgedoopt tot Mister Goodlife.


Mister Goodlife liep met een Belgische gast op de 9e hole van de Pinnacle Point Golf Course. Hij realiseerde zich weer eens hoe prettig hij zich als niet-golfer voelde op deze wereldberoemde en veelgeprezen golfcourse op de Garden Route. Zijn grootste handicap was het gebrek aan een handicap… Toch beleefde Mister Goodlife al vaak de mooiste uren op de greens van menig golfcourse in Zuid-Afrika. Met name de Garden Route staat bekend om haar superieure golfcourses. Zowel sportief uitdagend als adembenemend mooi qua natuur en omgeving. Mister Goodlife bedacht zich dat hij aan deze golfcourses dan ook maar niet voorbij moest gaan bij het maken van het reisplan voor de leden van een golfclub in Midden-Nederland die hier in februari naartoe willen komen.

Pinnacle Point, Pezula, Fancourt, Simola, Oubaai, George, telkens weer werd Mister Goodlife bij het bezoeken van deze plekken getroffen door al het moois op en rond de golfbaan. De nabijheid van de oceaan, lagoons, bergen, rotsachtige kusten en meer natuurschoon zorgt in deze streek voor unieke settings die veel echte golfers dan ook zullen inspireren tot hun beste spel. The Garden Route werd door IAGTO (de internationale organisatie van Golf Tour Operators) al uitgeroepen tot ‘Best golf tourism destination in Africa & Middle East’.

Terwijl de Belgische gast zijn ogen uitkeek en oh en ah riep bij de afslag van elke volgende hole, bedacht Mister Goodlife zich dat ook de culinaire pijler waarop de Good Life drijft bij veel top courses in Zuid-Afrika inmiddels op het juiste niveau is beland. Fancourt, Steenberg, Pezula, De Zalze: ze hebben allemaal top restaurants in huis die ook voor niet-golfers de moeite van het omrijden meer dan waard zijn. Op Oubaai Golf Resort was Mister Goodlife ooit bij de opening van het nieuwe Hyatt Recency Hotel. Bij binnenkomst in restaurant Signature werd al snel duidelijk dat men er voor kwaliteit kiest. De flesjes olijfolie van Olyfberg, een van Zuid-Afrika’s beste en meest constante producenten, stonden klaar om – in combinatie met het heerlijke versgebakken brood – de eerste honger van de toegestroomde menigte te stillen. Ernie Els, Zuid-Afrika’s bekende topgolfer die zijn signature aan Oubaai heeft gegeven, had net de Dunhill Championship op de Leopard Creek Country Club achter de rug. Hij probeerde zijn verlies in dat toernooi te vergeten tijdens de opening van het nieuwe restaurant op zijn thuisbasis Oubaai. Toen hij een stukje brood met wat olijfolie proefde, zag Mister Goodlife hoe Ernie plots begon te glimlachen. Dat Ernie een wijnliefhebber is, was natuurlijk bekend, hij bezit tenslotte ook een Wine Estate in Stellenbosch dat zijn naam draagt alsook een restaurant in het centrum van Stellenbosch dat zijn bijnaam draagt: The Big Easy. Dat Ernie's smaakpapillen ook gevoelig bleken voor goede olijfolie, stemde Mister Goodlife destijds en nu nog steeds hoopvol. Een goed voorbeeld van een bekende sporter doet immers volgen.

Het verhaal wekte de interesse van de Belgische golfer. “Amai, hebben ze hier in Zuid-Afrika dan zulke goeie olijfolie, da wist ik nie, laat ons gaan eten bij die Oubaai plek van u”. Nadat Mister Goodlife hem had duidelijk gemaakt dat het restaurant inmiddels was omgedoopt tot ‘Cucina’ en vooral comfort food serveert, volgde snelle instemming met de suggestie om alsnog te gaan eten bij Henry Whites Restaurant op het nabijgelegen Fancourt Golf Estate, waar tot laat die avond de ins en outs van de Zuid-Afrikaanse olijfolie besproken en geproefd werden. Dit was weer een geslaagd voorbeeld van The Good Life dacht Mister Goodlife toen hij in de taxi stapte zijn Belgische gast in ‘extra virgin’ staat in de mooie accommodatie van het Manor House op Fancourt achterlatend.


Bekijk een video over de Pinnacle Point Golf Course op de Garden Route in Zuid-Afrika


Bekijk een video over het Fancourt Golf Estate op de Garden Route in Zuid-Afrika


Wil je ook golfen in Zuid-Afrika?
Boek jouw ultieme golfreis op de Garden Route in Zuid-Afrika via Mister Goodlife van Exclusive Culitravel
Hij maakt samen met jou een golfreis op maat.
Mister Goodlife's Signature Golfreis Garden Route


Let’s talk
Ik ben benieuwd naar jouw verhalen, wensen en interesses!
Wil je meer weten delen over The Good Life in Zuidelijk Afrika? Bel mij dan op +31 20 084210.
Of meld je aan voor een gratis Mister Goodlife sessie aan via de link aan het einde van de pagina.
Tot snel! Jos van Krimpen – Mister Goodlife


Deel deze pagina met je vrienden of familie zodat ze die video’s ook kunnen bekijken!

Gebruik de deel button van jouw favoriete social media hieronder.

Over de schrijver
"Mijn naam is Jos van Krimpen maar men noemt mij al jaren Mister Goodlife. Ik heb oog, oor en gevoel voor dingen die mensen een feel good ervaring bezorgen en combineer dat met oprechte interesse in 'de ander'. Op dit blog kun je lezen over wat ik in de afgelopen 20 jaar als Mister Goodlife zoal heb beleefd en wat er op dit moment speelt in The Good Life in Zuidelijk Afrika. Ik wens je veel leesplezier en voorpret!" Wil je meer weten over de reizen die ik organiseer voor mijn gasten in Zuidelijk Afrika en wil je zelf The Good Life ervaren, klik hieronder dan op 'website'.
Mister Goodlife - Jos van Krimpen

Gratis Good Life Sessie met Mister Goodlife

"Ik ben benieuwd naar jouw wensen, verwachtingen, dromen, en natuurlijk jouw vragen over The Good Life in Zuidelijk Afrika. Of misschien wil je me wel wat vertellen over jouw Good Life ervaringen."


"Dit gesprek heeft als doel om jou op weg te helpen met het plannen en realiseren van jouw droomvakantie in Zuidelijk Afrika!"