Het probleem met de publieke opinie
22 februari 2010 
1 min. leestijd

Het probleem met de publieke opinie

Mister Goodlife kreeg een e-mail van een vriend, waarin hem gevraagd werd wat hij dacht van de negatieve verhalen in de pers en de mogelijke negatieve beïnvloeding van de publieke opinie omtrent het WK in Zuid Afrika. Natuurlijk waren die berichten in de krant en op internet Mister Goodlife al wel opgevallen. In eerste instantie had hij het afgedaan als typisch Hollands (negatief zijn) of als typisch Hollands (onwetend zijn en toch een uitgesproken mening hebben).  De landsaard als boosdoener zogezegd. Aangespoord door de vraag van zijn vriend, dacht Mister Goodlife er wat langer over na en mailde het volgende antwoord:

‘Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat negatieve geluiden over de vermeende onveiligheid tijdens het WK in Zuid-Afrika voornamelijk afkomstig zijn van lieden die óf per definitie negatief zijn óf gewoonweg onwetend. Een mogelijk derde optie is dat ze, om wat voor reden dan ook, weten dat ze niet naar het WK zullen gaan en hun frustratie daarover vormgeven door middel van het overbelichten van alles wat maar negatief zou kunnen zijn omtrent het WK. Daarmee maken ze dan vooral zichzelf wijs dat ze eigenlijk ook niks zullen missen. Frustratie als bron voor negatieve beïnvloeding van de publieke opinie is natuurlijk een bekend fenomeen en helaas is het ook bekend dat de publieke opinie zich graag negatief laat beïnvloeden. Daar wringt de schoen: men laat zich van alles aanpraten en is daarin geneigd de negatieve verhalen eerder als waarheid te adopteren dan de positieve verhalen.'

'Ik vind dat erg jammer. Niet eens omdat ik tot het positieve kamp behoor en dus automatisch teleurgesteld ben over het succesvol negatief beïnvloeden van de publieke opinie vanuit het negatieve kamp, maar vooral omdat ik liever zie dat men zich niet laat overtuigen, maar juist zelf wil onderzoeken en ervaren om daarna pas een conclusie te trekken. Ik ga mensen dus ook niet overtuigen dat het tijdens het WK allemaal wel los zal lopen rondom die vermeende onveiligheid. Ik ben ze wel al tijden aan het uitnodigen om vooral te komen en zelf te oordelen. Die uitnodiging komt voort uit de vele positieve ervaringen op allerlei gebieden, die in ruime mate het vertrouwen hebben gekweekt dat iedereen die de uitnodiging aanneemt, met positieve verhalen thuis zal komen. Zelfs als Nederland verliest!’


Mister Goodlife drukte op de entertoets en hoopte stiekem de publieke opinie toch enigszins beïnvloed te hebben. Foei!

Bekijk hieronder de korte video ” Proud to be an African” Over de schrijver
"Mijn naam is Jos van Krimpen maar men noemt mij al jaren Mister Goodlife. Ik heb oog, oor en gevoel voor dingen die mensen een feel good ervaring bezorgen en combineer dat met oprechte interesse in 'de ander'. Op dit blog kun je lezen over wat ik in de afgelopen 20 jaar als Mister Goodlife zoal heb beleefd en wat er op dit moment speelt in The Good Life in Zuidelijk Afrika. Ik wens je veel leesplezier en voorpret!" Wil je meer weten over de reizen die ik organiseer voor mijn gasten in Zuidelijk Afrika en wil je zelf The Good Life ervaren, klik hieronder dan op 'website'.
Mister Goodlife - Jos van Krimpen

Gratis Good Life Sessie met Mister Goodlife

"Ik ben benieuwd naar jouw wensen, verwachtingen, dromen, en natuurlijk jouw vragen over The Good Life in Zuidelijk Afrika. Of misschien wil je me wel wat vertellen over jouw Good Life ervaringen."


"Dit gesprek heeft als doel om jou op weg te helpen met het plannen en realiseren van jouw droomvakantie in Zuidelijk Afrika!"