Le Lude - Bubbly voor het goede leven

Le Lude - Bubbly voor het goede leven

In elke editie van Oog voor Afrika neemt Jos van Krimpen de lezer in zijn column mee naar The Good Life in Zuidelijk Afrika. Bespiegelingen over mensen, plekken, activiteiten, natuur en cultuur door de man die door zijn gasten werd omgedoopt tot Mister Goodlife, www.mistergoodlife.nl. Als meester van het goede leven houdt hij een verborgen parel tegen de X-factor meetlat.

Mister Goodlife was ook deze zomer in de Kaapse Wijnlanden. Hoewel het in juli en augustus in Kaapstad en omstreken flink kan stormen en regenen en de gemiddelde temperatuur tot zo’n 15 graden kan dalen blijft de Westkaap ook in de Zuid-Afrikaanse wintermaanden zijn aantrekkingskracht behouden. Een van de redenen om hier ook in de winter te willen zijn is gelegen in de mogelijkheid om in relatieve rust (er zijn domweg minder toeristen) nieuwe restaurants en lodges te bezoeken en te testen. Vaak zijn de recent geopende plekken in de winter aan het proefdraaien (om er klaar voor te zijn als in november het seizoen start) en Mister Goodlife vindt het altijd fijn om in een zo vroeg mogelijk stadium deelgenoot te mogen zijn bij het onstaan van een potentiële nieuwe Good Life hotspot.

Letterlijk verscholen achter het Hugenoten monument in Franschhoek ligt Le Lude MCC Estate. Sinds December 2015 zijn de deuren van dit nieuwe estate geopend voor het publiek dat hier kan langskomen voor een MCC tasting, voor lunch of diner in het restaurant met de naam Orangerie of voor overnachtingen in de Lily Pond villa. MCC staat voor Methode Cap Classic en is de officiële benaming van de champagnes van Zuid-Afrika. Hoewel op de zelfde manier geproduceerd als in Frankrijk en vaak van zeer goede kwaliteit is de naam champagne zodanig beschermd dat andere herkomst gebieden, zowel binnen Frankrijk als daarbuiten, het woord champagne niet mogen gebruiken voor hun mousserende wijnen.

Toen Mister Goodlife, op het terras van het Orangerie restaurant met magnifiek uitzicht richting de Franschhoek Mountains, zijn eerste slok nam van de maiden vintage van Le Lude MCC realiseerde hij zich hoe de Zuid-Afrikaanse MCC zich de laatste 10 jaar zowel kwalitatief als kwantitalief heeft ontpopt tot een wijn die van enorme toegevoegde waarde is voor The Good Life in Zuid-Afrika. Toen hij hier in 2002 voor het eerst kwam waren het eigenlijk alleen de MCC’s van Simonsig, Graham Beck en Haute Cabriere en later de Blanc de Blanc van Moreson die ‘agreable’ waren. Inmiddels voert bijna elk zichzelf respecterend wijnhuis zijn eigen MCC in een poging in te haken op de enorm toegenomen vraag naar bubbly in eigen land.

De eerste slok Le Lude MCC overtuigde Mister Goodlife, en ook de andere gasten vertoonden tekenen van opgewondenheid over alweer een geslaagde nieuwe MCC. De prachtige fles met LL relief ging door de handen van de tafelgenoten en werd bewonderend bevoeld en bekeken. De gerechten die tijdens deze winterlunch in de volle zon werden gepresenteerd waren van het niveau dat past bij de status die dit nieuwe domein in Franschhoek zich aanmeet. Chique en casual tegellijk. Al met al genoot Mister Goodlife zich suf en verheugde hij zich bij voorbaat al op de reacties van gasten die hij hier in de nabije toekomst naar toe zou dirigeren.

www.lelude.co.za

Over de schrijver
"Mijn naam is Jos van Krimpen maar men noemt mij al jaren Mister Goodlife. Ik heb oog, oor en gevoel voor dingen die mensen een feel good ervaring bezorgen en combineer dat met oprechte interesse in 'de ander'. Op dit blog kun je lezen over wat ik in de afgelopen 20 jaar als Mister Goodlife zoal heb beleefd en wat er op dit moment speelt in The Good Life in Zuidelijk Afrika. Ik wens je veel leesplezier en voorpret!"Wil je meer weten over de reizen die ik organiseer voor mijn gasten in Zuidelijk Afrika en wil je zelf The Good Life ervaren, klik hieronder dan op 'website'.
Mister Goodlife - Jos van Krimpen

Gratis Good Life Sessie met Mister Goodlife

"Ik ben benieuwd naar jouw wensen, verwachtingen, dromen, en natuurlijk jouw vragen over The Good Life in Zuidelijk Afrika. Of misschien wil je me wel wat vertellen over jouw Good Life ervaringen."


"Dit gesprek heeft als doel om jou op weg te helpen met het plannen en realiseren van jouw droomvakantie in Zuidelijk Afrika!"