Leopard Creek Country Club: Golfen voor onbevoegden
21 augustus 2011 
3 min. leestijd

Leopard Creek Country Club: Golfen voor onbevoegden

Zuid-Afrika wordt alom gezien als een zeer bijzondere golfbestemming. Er zijn bovengemiddeld veel prachtige banen verspreid over het hele land en vaak in een unieke setting qua natuur en locatie. De mogelijkheid om golfen te combineren met safari of zelfs op de 12e hole de nodige dieren tegen te komen leidt al bij voorbaat tot bergen voorpret. Mister Goodlife, altijd op zoek het onmogelijke mogelijk te maken voor zijn gasten, beschrijft de ultieme Golf en Safari belevenissen in en nabij het Krugerpark in Zuid-Afrika.

Golf, wildlife en ‘members only’
Er zijn twee manieren om de wereldwijd unieke combinatie van golf en safari als reiziger te ervaren. Je kunt golf als uitgangspunt nemen en spelen op banen die in of nabij de grote safariwildparken liggen. Je verblijft dan op het golf estate en kunt vandaar georganiseerde dagtrips in het wildpark maken op zoek naar de Big Five. Of je gaat uit van safari lodges als basis met dagtrips naar nabijgelegen golfbanen. De mogelijkheden om zo The Good Life te beleven zijn legio. Maar wat als je zou willen golfen op een golf course die eigenlijk alleen toegankelijk is voor leden? Zou het niet helemaal geweldig zijn als je daar toch zou kunnen spelen?
Spelen op de championship golfcourse van Leopard Creek, aan de zuidkant van het Krugerpark is niet voor iedereen weggelegd. Deze door Gary Player ontworpen signature course hanteert het zogenaamde ‘members-only’ beleid. Op goed geluk aankloppen met het verzoek om een tee-off tijd te krijgen is zinloos. Leopard Creek maakt een uitzondering voor gasten van enkele zorgvuldig geselecteerde safari lodges. Een van Mister Goodlife’s favoriete lodges, The Earth Lodge in het Sabi Sands Game Reserve, behoort tot het selecte gezelschap van lodges met het privilege om hun gasten op Leopard Creek te kunnen laten spelen.

Safari en slapen: Earth Lodge
De Earth Lodge is enkele 5 sterren Safari Lodge gelegen in het Sabi Sands Private Game Reserve grenzend aan en met open verbinding (voor de dieren) naar het Krugerpark. De half in de grond verstopte en daardoor in het natuurlijke decor van de Afrikaanse bush onopvallende Lodge bestaat inmiddels 10 jaar en is in April 2011 helemaal gerestyled. Dit architectonisch meesterwerk dat minimalisme paart aan 5 sterren luxe op een manier die recht doet aan de natuurlijke omgeving behoort tot de absolute top van de luxe safari lodges in de Krugerpark regio. Mister Goodlife was overdonderd door de werkelijk fabuleuze inrichting, het service niveau, het culinaire niveau en de vele mogelijkheden die de Lodge biedt qua extras zoals, stargazing, foto workshops, kinderactiviteiten in het Elefun Centre, en een zeer goed gevulde wijnkelder! De game drives in Sabi Sands, waar relatief veel katachtigen voorkomen vervelen nooit en de mogelijkheid om van hieruit met de helicopter naar Leopard Creek te vliegen om daar te golfen maakt de Earth Lodge tot dé locatie van waaruit de Good Life op Safari en Golf gebied kan worden beleefd.

Top golfcourse in Zuid-Afrika: Leopard Creek
Leopard Creek is een onwaarschijnlijk attractieve baan op een exclusief landgoed uitkijkend over de Crocodile River. Het clubhuis, met karakteristiek rieten dak, kijkt uit over 9e en de 18e hole en wordt gezien als het beste van Zuid-Afrika. Mister Goodlife zag vanaf de patio tijdens een prachtige Afrikaanse zonsondergang, herten, apen en giraffen op de fairway van de 18e hole. Vervolgens ontwaarde hij nog nijlpaarden en krokodillen in het meer dat rondom de 9e en 18e hole ligt. Hij bedacht zich dat je zoiets toch echt niet meemaakt in Wales of Schotland. De grote man achter Leopard Creek is de Zuid-Afrikaanse businessicoon Johann Rupert, Hij had de visie om een plek te creëren waar men ‘the true essence of Africa’ tijdens het golfen zou kunnen ervaren. Dit komt bijvoorbeeld tot uiting in het feit dat je eigenlijk alleen de geluiden van dieren, (vele vogels ook), hoort in een omgeving van perfecte rust. De vermaarde Zuid-Afrikaanse golf-pro Gary Player zorgde voor een ontwerp waarin hij zowel de mooiste views op de diverse holes alsook de beste views op de aanwezige dieren in dit wildlife gebied een prominente plek gaf. De baan is uitmuntend gemanicuurd en kent prachtige waterpartijen en super greens.

Vanuit de helicopter, op de terugweg naar de Earth Lodge, keek Mister Goodlife nog eens naar beneden en bedacht zich hoe fantastisch de combinatie van natuur, flora en fauna, en sport kan zijn. .Hij probeerde zijn uiteindelijk favoriete hole te ontwaren maar hole 13, een par 5 van 505 meter aan de Crocodile River, was al uit zicht, de ultieme Good Life Golf en Safari combinatie had een onuitwisbare indruk achtergelaten.

Bekijk hieronder een filmpje over golfen op de Leopard Creek Country Club


Bekijk Mister Goodlife's Signature Golfreizen in Zuid- Afrika op de website van Exclusive CulitravelOver de schrijver
"Mijn naam is Jos van Krimpen maar men noemt mij al jaren Mister Goodlife. Ik heb oog, oor en gevoel voor dingen die mensen een feel good ervaring bezorgen en combineer dat met oprechte interesse in 'de ander'. Op dit blog kun je lezen over wat ik in de afgelopen 20 jaar als Mister Goodlife zoal heb beleefd en wat er op dit moment speelt in The Good Life in Zuidelijk Afrika. Ik wens je veel leesplezier en voorpret!"Wil je meer weten over de reizen die ik organiseer voor mijn gasten in Zuidelijk Afrika en wil je zelf The Good Life ervaren, klik hieronder dan op 'website'.
Mister Goodlife - Jos van Krimpen

Gratis Good Life Sessie met Mister Goodlife

"Ik ben benieuwd naar jouw wensen, verwachtingen, dromen, en natuurlijk jouw vragen over The Good Life in Zuidelijk Afrika. Of misschien wil je me wel wat vertellen over jouw Good Life ervaringen."


"Dit gesprek heeft als doel om jou op weg te helpen met het plannen en realiseren van jouw droomvakantie in Zuidelijk Afrika!"