Safari in Hluhluwe Imfolozi in Zuid-Afrika
06 juli 2015 
1 min. leestijd

Safari in Hluhluwe Imfolozi in Zuid-Afrika

In elke editie van Oog voor Afrika neemt Jos van Krimpen de lezer in zijn column mee naar The Good Life in Zuidelijk Afrika. Bespiegelingen over mensen, plekken, activiteiten, natuur en cultuur door de man die door zijn gasten werd omgedoopt tot Mister Goodlife.

Safari in Zuid-Afrika – Geasfalteerd of off-road

Mister Goodlife was vanuit Durban op weg naar de uiterste zuidoosthoek van Zuid-Afrika. De bestemming was het coastal forest aan de Indische Oceaan nabij de grens met Mozambique. Daar waar zee, bos, wildlife (Big Five & Marine Five), meren, moerassen en traditionele cultuur bij elkaar komen in en rond het iSimangaliso Wetland Park (voorheen St.Lucia Greater Wetlands) zijn diverse plekken die The Good Life in optima forma representeren. En route kwam hij langs het Hluhluwe-Imfolozi Park, het oudste natuurpark van Afrika, o.a. bekend vanwege de grote populatie neushoorns, en bedacht zich dat het alweer 5 jaar geleden was dat hij dit park bezocht had. Tijdens de WK voetbal van 2010 had Mister Goodlife rondom de wedstrijden die Oranje in Durban speelde zijn gasten meegenomen naar Hluhluwe (spreek uit Sjloesjloewee) om daar wat safari ervaring op te doen.

Hluhluwe-Imfolozi Park is een open park, wat vooral betekent dat je er met je eigen auto mag rondrijden op zoek naar de Big Five, en behoort juist om die reden net als bijvoorbeeld Pilanesberg National Park en Addo National Park niet tot de Mister Goodlife favorieten. De beleving is echt minder wanneer je met 10 huurauto’s naast elkaar op een geasfalteerde weg naar een leeuw staat te kijken dan wanneer je je vanuit een open safari vehicle met gids en maximaal 8 andere inzittenden off road kunt vergapen aan een luipaard in een boom.

Bovenstaand gegeven en het gebrek aan accommodatie die aan de Good Life criteria voldoet maakten dat Mister Goodlife dit park consequent oversloeg in de reisplannen die hij maakte voor zijn gasten. Navraag leerde echter dat er sinds kort een gloednieuwe safari lodge geopend was, de eerste en enige private lodge in het Hluhluwe-Imfolozi Park. Vol goede hoop en verwachting ging hij polshoogte nemen. De lodge bleek modern en fris ingericht, eco friendy, servicegericht, hooggelegen met mooie uitzichten, en men deed aan de voor private lodges gebruikelijke game drives in de vroege ochtend en namiddag. Voordeel….de dagjes mensen met hun huurauto’s zijn doorgaans pas later van de partij en moeten al weer vroeger het park uit. Eureka!

Mister Goodlife keek uit over de met acacia bomen gevulde vlakten van het Hluhluwe-Imfolozi Park en voelde zich content dat dit mooie en historisch belangrijke park nu ook een bestemming was geworden die paste binnen de Good Life criteria die hij met liefde hanteert en bewaakt.  Dit is weer een geslaagd voorbeeld van ‘The Good Life’ dacht hij en startte de auto, op weg naar de iSimangaliso Wetlands.

Over de schrijver
"Mijn naam is Jos van Krimpen maar men noemt mij al jaren Mister Goodlife. Ik heb oog, oor en gevoel voor dingen die mensen een feel good ervaring bezorgen en combineer dat met oprechte interesse in 'de ander'. Op dit blog kun je lezen over wat ik in de afgelopen 20 jaar als Mister Goodlife zoal heb beleefd en wat er op dit moment speelt in The Good Life in Zuidelijk Afrika. Ik wens je veel leesplezier en voorpret!" Wil je meer weten over de reizen die ik organiseer voor mijn gasten in Zuidelijk Afrika en wil je zelf The Good Life ervaren, klik hieronder dan op 'website'.
Mister Goodlife - Jos van Krimpen

Gratis Good Life Sessie met Mister Goodlife

"Ik ben benieuwd naar jouw wensen, verwachtingen, dromen, en natuurlijk jouw vragen over The Good Life in Zuidelijk Afrika. Of misschien wil je me wel wat vertellen over jouw Good Life ervaringen."


"Dit gesprek heeft als doel om jou op weg te helpen met het plannen en realiseren van jouw droomvakantie in Zuidelijk Afrika!"