The Good Life in tijden van Corona: A Better Life

The Good Life in tijden van Corona: A Better Life

Mister Goodlife fietste langs de Amstel en genoot van de lentezon en de ongekende rust op het kronkelweggetje dat hem vanuit Amsterdam richting Ouderkerk voerde. In gedachten was hij echter in het Zuid-Afrikaanse dorp Franschhoek in de Kaapse Wijnlanden waar hij – when in SA – regelmatig verblijft. Franschhoek is een relatief kleine plaats vergeleken bij buurgemeente Stellenbosch en al helemaal vergeleken bij het weer iets verder weg gelegen Kaapstad. Maar het heeft een grote naam en reputatie als het gaat om toerisme, wijn en gastronomie. Wat Mister Goodlife door de jaren heen opviel was dat de sense of community in Franschhoek in werkelijkheid veel groter was en is dan het imago van de dure plek voor de rich & famous deed vermoeden. Een van de meest opvallende en duurzame projecten is het al jaren succesvolle Isabelo – Feeding hungry minds van Margot Janse die ook na haar afscheid als topchef van restaurant The Tasting Room in Franschhoek met onverminderde energie doorging met het voeden van schoolkinderen en Isabelo in de afgelopen jaren steeds groter maakte.


Terwijl Mister Goodlife met het pondje de Amstel overstak om in het Amsterdamse Bos te belanden bedacht hij zich dat Zuid- Afrika zich in een unieke en beangstigende situatie bevindt gezien de hoge percentages HIV- en TB-geïnfecteerden in de bevolkingsgroepen die toch al op of onder de armoedegrens leven. En dat in deze tijden van corona The Good Life zich in Franschhoek vooral openbaart door het initiatief Together Franschhoek waaraan ook Isabelo zich verbonden heeft. Dit gebeurde nadat haar voedselprogramma voor de schoolkinderen in Franschhoek moest pauzeren omdat de scholen door de landelijke lockdown gesloten zijn. Onder de bezielende leiding van Margot en diverse andere lokale topchefs en vrijwilligers werd in eerste instantie gestart met het verzorgen van wekelijkse voedselpakketten voor ouderen en armen. Inmiddels runnen alle betrokkenen in Together Franschhoek meer dan 12 lokale ‘soup kitchens’ en worden er dagelijks honderden monden gevoed. Isabelo opereert vanuit het ontruimde restaurant Foliage van chef Chris Erasmus waar voedsel verzameld, voorbereid en gekookt wordt.


‘Het liefst zou ik in het vliegtuig stappen en samen met Margot, de andere chefs en alle vrijwilligers uit Franschhoek samenwerken aan A Better Life voor diegenen in de Franschhoek community die in de meest kwetsbare positie zitten’, verzuchtte Mister Goodlife hardop toen hij de andere kant van de Amstel bereikte. Thuis aangekomen nam hij contact op met OOG VOOR AFRIKA en stelde voor om een oproep aan de lezers te mogen doen om te doneren onder het motto: The Good Life in Nederland = Doneren voor A Better Life in Franschhoek. 

De onmiddellijke instemming stemde hem blij, want de zingeving achter deze column was nu gewaarborgd en Mister Goodlife voelde zich toch nog enigszins ‘Together Franschhoek’!

Meer info over Isabelo

Doneren via Isabelo Charity


Over de schrijver
"Mijn naam is Jos van Krimpen maar men noemt mij al jaren Mister Goodlife. Ik heb oog, oor en gevoel voor dingen die mensen een feel good ervaring bezorgen en combineer dat met oprechte interesse in 'de ander'. Op dit blog kun je lezen over wat ik in de afgelopen 20 jaar als Mister Goodlife zoal heb beleefd en wat er op dit moment speelt in The Good Life in Zuidelijk Afrika. Ik wens je veel leesplezier en voorpret!"Wil je meer weten over de reizen die ik organiseer voor mijn gasten in Zuidelijk Afrika en wil je zelf The Good Life ervaren, klik hieronder dan op 'website'.
Mister Goodlife - Jos van Krimpen

Gratis Good Life Sessie met Mister Goodlife

"Ik ben benieuwd naar jouw wensen, verwachtingen, dromen, en natuurlijk jouw vragen over The Good Life in Zuidelijk Afrika. Of misschien wil je me wel wat vertellen over jouw Good Life ervaringen."


"Dit gesprek heeft als doel om jou op weg te helpen met het plannen en realiseren van jouw droomvakantie in Zuidelijk Afrika!"