The Good Villa Life - I have a dream
09 januari 2017 
2 min. leestijd

The Good Villa Life - I have a dream

In elke editie van Oog voor Afrika neemt Jos van Krimpen de lezer in zijn column mee naar The Good Life in Zuidelijk Afrika. Bespiegelingen over mensen, plekken, activiteiten, natuur en cultuur door de man die door zijn gasten werd omgedoopt tot Mister Goodlife, www.mistergoodlife.nl. Als meester van het goede leven houdt hij een verborgen parel tegen de X-factor meetlat.


Mister Goodlife was blij verheugd toen hij onlangs weer eens een echte verborgen parel ontdekte in de vorm van een enorme villa die uitermate geschikt was voor groepen of families of vriendenclubs tot 16 personen (en mogelijk nog wat extra kleintjes). Deze prachtig gelegen super villa met eigen meer waarop je kunt waterskiën, eigen tennisbaan, eigen paarden, eigen sauna en gym, met de prachtigste uitzichten over wijngaarden en bergen, was a one in a million. Het moderne interieur  met veel glas en veel kunst aan de muur verschafte dit enorme pand een ruimtelijke maar toch huiselijke sfeer. Tijdens de rondleiding door de eigenaar verkneukelde Mister Goodlife zich al over de geweldige tijd die zijn gasten hier zouden kunnen beleven. Vanzelfsprekend was het huis van alle gemakken en alle luxe voorzien en zou men hier self catering niets te kort komen. Het was de mogelijkheid om tegen meerprijs butlers, chefs, nanny’s en een in house concierge erbij te boeken die deze plek tot de ultieme groepsvilla maakte voor de verwende reiziger. 

Op zich was Mister Goodlife dik tevreden over de kwaliteit en de kwantiteit van het villa aanbod in Zuid-Afrika, maar de categrie van 8 slaapkamers en meer was al jaren een lastige. Voor families met grootouders, kinderen en kleinkinderen was safari altijd wel te doen (bv door de complete lodge af te huren of de gasten onder te brengen in een grote safari villa) maar reguliere villa’s (aan de kust, in de wijnlanden, in de stad, in het binnenland) op het hoogste luxe niveau met veel faciliteiten, privacy en (onverwachte) extra’s, die 16 personen kunnen herbergen en toch een huiselijk gevoel bieden…..that’s different cook.

Ergens in oktober 2016 realiseerde Mister Goodlife zich enigszins teneergeslagen dat de beschikbaarheid van luxe villa’s in het topsegment in Kaapstad en de Cape Winelands met onder andere Constantia, Stellenbosch Paarl en Franschhoek vooral in het hoogseizoen (december t/m maart) in de laatste jaren een pijnpunt was geworden. Vaak moest moest Mister Goodlife gasten die zich in oktober meldden voor een mooie villa in Camps Bay voor de Kerstvakantie teleurstellen. Ook golfers en overwinteraars die in februari een maand in Franschhoek wilden verblijven kwamen vaak bedrogen uit, zelfs als ze ‘reeds’ in augustus contact opnamen. Mister Goodlife wist vaak nog wel iets fatsoenlijks te vinden maar vaak moest de reiziger zich dan toch aanpassen ten aanzien van de oorspronkelijke wensen qua locatie, luxe niveau, aantal slaapkamers, interieurstijl, nabijheid van golfbaan, strand of restaurants. 

Toen er in november en december 2016 ineens aanvragen binnenkwamen voor villa’s in 2018 twijfelde Mister Goodlife of er sprake was van een trend of een toevallige opeenstapeling van lange termijn aanvragen. Het antwoord stond in de krant op de dag na Kerst: “Last minute boeken is passé !” Het artikel beschreef de trend dat mensen hun vakantie juist weer steeds verder van te voren boeken om niet achter het net te vissen. Mister Goodlife haalde opgelucht adem en was blij dat het blijkbaar een trend betrof. 


Oog voor Afrika Januari 2017

Over de schrijver
"Mijn naam is Jos van Krimpen maar men noemt mij al jaren Mister Goodlife. Ik heb oog, oor en gevoel voor dingen die mensen een feel good ervaring bezorgen en combineer dat met oprechte interesse in 'de ander'. Op dit blog kun je lezen over wat ik in de afgelopen 20 jaar als Mister Goodlife zoal heb beleefd en wat er op dit moment speelt in The Good Life in Zuidelijk Afrika. Ik wens je veel leesplezier en voorpret!" Wil je meer weten over de reizen die ik organiseer voor mijn gasten in Zuidelijk Afrika en wil je zelf The Good Life ervaren, klik hieronder dan op 'website'.
Mister Goodlife - Jos van Krimpen

Gratis Good Life Sessie met Mister Goodlife

"Ik ben benieuwd naar jouw wensen, verwachtingen, dromen, en natuurlijk jouw vragen over The Good Life in Zuidelijk Afrika. Of misschien wil je me wel wat vertellen over jouw Good Life ervaringen."


"Dit gesprek heeft als doel om jou op weg te helpen met het plannen en realiseren van jouw droomvakantie in Zuidelijk Afrika!"