The Circle of Good Life

Mister Goodlife reed de long & winding road omhoog naar Idiom Wines nabij Sir Lowry’s Pass Village. Zoals bij eerdere bezoeken hoorde hij zichzelf ook nu weer ‘wow’ roepen bij elke bocht die een nieuw, adembenemend vergezicht ontvouwde. Het weggetje, afwisselend bestraat, geasfalteerd of onverhard, biedt, ook op de terugweg naar beneden, spectaculaire uitzichten op de hellingen van de Helderberge, Sir Lowry’s Pass, False Bay, de dorpjes Gor- don’s Bay en Strand en in de verte Kaapstad en de Tafelberg.

Rijdend over het grondpad, zoals de benaming voor een onver- harde weg hier luidt, beleefde Mister Goodlife weer een feel good moment in de Cape Winelands, zoals hij een paar dagen eerder ook al had beleefd bij twee wine estates in de Stellenbosch regio. Ook die waren hooggelegen. Blijkbaar dragen de rit er naartoe en de mooie uitzichten vanaf de estates een hoop bij aan de appreciatie van een wijndomein. Naast natuurlijk het ontwerp en het interieur van de gebouwen, de tasting room, het restaurant en de kelders. Kwaliteit van wijn en eten, tezamen met het gastvrijheids- en ser- viceniveau complementeren de elementen die de waardering voor een wijndomein in het algemeen bepalen.

Bij Idiom bleek dat allemaal wel zo’n beetje te kloppen, constateerde Mister Goodlife na een prima lunch met een 240 graden view op False Bay en de Schapenberg. Niet alle wijnen bleken top, maar de inspanning om vooral Italiaanse druivensoorten te verbouwen (vrij uniek in Zuid-Afrika) moet geprezen worden en de prijs-kwaliteit verhouding van het eten was dik in orde, bedacht Mister Goodlife terwijl hij op de terugweg halverwege de berg het spoorlijntje kruiste en een cd van de Zuid-Afrikaanse band Freshlyground in de speler stopte. Doo-be-doo-be-doo-be-doo-bye.

Toen hij twee dagen later wederom door Somerset West reed, dit keer om te gaan lunchen en proeven bij Waterkloof, realiseerde Mister Goodlife zich dat hij zich bij voorbaat al verheugde op wijn en spijs van hoge kwaliteit, hij was hier tenslotte al zo vaak geweest en eigenlijk nooit teleurgesteld. De tasting room en het restaurant zijn bij Waterkloof gesitueerd in een hypermodern pand dat ge- deeltelijk van de berg ‘afhangt’. Er wordt biodynamisch gefarmd door Christiaan Loots (die hier Mister Waterkloof wordt genoemd) en wijnmaakster Nadia Barnard maakt biologische topwijnen. Chef Greg Czarnecki is een gelauwerde chef die producten van de eigen farm tot culinaire meesterwerkjes omtovert. Bij vorige bezoeken was Mister Goodlife al door Christiaan rondgeleid over de estate tijdens een Circle of Life tour die hij op verzoek verzorgt. Ook had hij al eens een rondgang over het wijndomein gemaakt per paard en ervaren dat er hier inderdaad nog met paard en wagen gewerkt wordt om te voorkomen dat zware tractoren en machines de grond te veel aanduwen!

Dit keer koos Mister Goodlife ervoor om na afloop van de gewel- dige lunch te voet een rondgang over Waterkloof te maken, hij genoot van de Waterkloof Nature Trail en met name van de vele prachtige bloemen en de vergezichten over False Bay. Eenmaal thuis in Stellenbosch pakte hij een fles Waterkloof Circle of Life White uit de kelder en voegde met een dikke zwarte viltstift het woord GOOD toe op het etiket. Even later kwam er een email binnen met de aankondiging dat Freshlyground 'one night only' zou optreden in Nederland. Na raadpleging van de agenda en online bestelling van de tickets keek Mister Goodlife nog eens naar het even daarvoor bekladde etiket en bedacht zich dat de cirkel in- derdaad rond was. Op 19 mei beleefde hij vervolgens een unieke Zuid-Afrikaanse night out. Freshlyground verpletterde hem met hun energieke Afropop. Na afloop van het spetterende concert in de Zaandamse Yada Yada Market Club sprak Mister Goodlife kort met zangeres Zolani, de kleine maar o zo energieke front lady van de band. ‘Enjoy your time in the Netherlands’ zei hij bij het afscheid en hoopte oprecht dat zij hier net zoveel Good Life zou mogen ervaren als hij in Zuid-Afrika. In de vroege uren van de volgende dag viel Mister Goodlife met een gevoel van eenheid en vertrouwen in slaap, the circle of GOOD life was rond.Deze column is ook gepubliceerd in het magazine “Oog voor Zuid-Afrika”

Juli 2018

 

Over de schrijver
"Mijn naam is Jos van Krimpen maar men noemt mij al jaren Mister Goodlife. Ik heb oog, oor en gevoel voor dingen die mensen een feel good ervaring bezorgen en combineer dat met oprechte interesse in 'de ander'. Op dit blog kun je lezen over wat ik in de afgelopen 20 jaar als Mister Goodlife zoal heb beleefd en wat er op dit moment speelt in The Good Life in Zuidelijk Afrika. Ik wens je veel leesplezier en voorpret!"Wil je meer weten over de reizen die ik organiseer voor mijn gasten in Zuidelijk Afrika en wil je zelf The Good Life ervaren, klik hieronder dan op 'website'.
Mister Goodlife - Jos van Krimpen

Gratis Good Life Sessie met Mister Goodlife

"Ik ben benieuwd naar jouw wensen, verwachtingen, dromen, en natuurlijk jouw vragen over The Good Life in Zuidelijk Afrika. Of misschien wil je me wel wat vertellen over jouw Good Life ervaringen."


"Dit gesprek heeft als doel om jou op weg te helpen met het plannen en realiseren van jouw droomvakantie in Zuidelijk Afrika!"