Top 5 Safari Lodges in Zuid-Afrika 2017-2018
09 januari 2017 
3 min. leestijd

Top 5 Safari Lodges in Zuid-Afrika 2017-2018

Zuid-Afrika is de ideale vakantie bestemming voor een luxe safarireis. Allereerst omdat je in de meest exclusieve safari lodges in de private game reserves in Zuid Afrika de Big Five kunt ontdekken. Daarnaast kun je het echte Out Of Africa gevoel ervaren in een zonovergoten klimaat. Tot slot kun je onthaasten, relaxen, en genieten van ruimte, rust en elkaar. En dat alles in een veilige en malaria vrije omgeving!

Hieronder zie je Mister Goodlife’s Top 5 van favoriete safari lodges in Zuid Afrika voor de periode 2017-2018 in een overzicht in vijf filmpjes.

Dit is mijn persoonlijke keuze  en wordt op geen enkele wijze gesponsord. Elke 2 jaar stel ik als Mister Goodlife een nieuwe top 5 samen die gebaseerd is op mijn actuele voorkeuren en ervaringen op dat moment.

Ik wens je veel voorpret bij de filmpjes

Jos van Krimpen – Mister Goodlife


Top 5 Safari lodges 2017-2018

1. Dulini - Sabi Sand Game Reserve

"Klassieke lodge gelegen aan de Mabrak rivier in het Sabi Sand Game Reserve. De Dulini Lodge heeft heerlijke suites, lekker eten, een goede wijnkelder en een gym. Bijzonder goede rangers en game drives in Sabi Sand (Krugerpark) waar u het lastigst te spotten Big Five lid, het luipaard, hoogstwaarschijnlijk nog gaat zien ook. Mister Goodlife kreeg er geen genoeg van toen hij hier was en bij Dulini een top safari verblijf had."

2. Royal Madikwe - Madikwe Game Reserve

"Nog een Mister Goodlife favoriet in het Madikwe Game Reserve, deze zeer exclusieve lodge met luxe privé chalets en een familie villa met eigen zwembad en eigen safari vehicle en dus ook veel privacy! The Royal Madikwe Safari Lodge heeft een goede chef, leuke kinderactiviteiten, bush walks, hoog service niveau en een fijne Feel Good vibe. Dit is Good Life safari op zijn best in het malariavrije Madikwe Game Reserve. Mister Goodlife genoot van de badderende olifanten tijdens de sunset game drive en een heerlijk diner onder een onvergetelijk imponerende sterrenhemel."

3. Rock Lodge - Phinda Game Reserve

"Zeer mooie safari lodge in een geweldig game reserve! Behalve Big Five en veel vogels zijn hier ook Cheetahs, Nyalas en Black Rhinos te vinden. Mister Goodlife genoot van het prachtige uitzicht over de vallei vanuit de hoger gelegen Phinda Rock Lodge. Deze luxe safari lodge heeft slechts zes suites, allen met een private plunge pool. Typische lodge voor honeymooners en romantici, met liefde voor elkaar, de dieren en de natuur. En natuurlijk was het hier ook goed verzorgd qua wining & dining!"

4. Rhino Ridge Lodge - Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve

"In het Hluhluwe Umfolozi Park, het oudste safari park van Zuid-Afrika, vind je de Rhino Ridge Safari Lodge. Mister Goodlife is dol op deze community owned lodge. Frisse kleuren, healthy food, prachtige uitzichten vanuit de diverse vrijstaande suites. En zoals de naam al doet vermoeden, de kans om hier neushoorns tegen te komen is groot! Ook de locatie van deze lodge op 90 autominuten van St. Lucia en het iSimangaliso Wetland Park is ideaal. In deze regio kun je het spotten van de Big Five combineren met het ontdekken van de Marine Five! Met golfen en de stranden ten noorden van Durban in de buurt is deze safari optie in het Hluhluwe Imfolozi Park in noordelijk Kwazulu Natal er eentje met vele mogelijkheden."

5. Thanda Safari Lodge - Thanda Game Reserve

"De Thanda Safari Lodge ligt in Zululand in de provincie Kwazulu Natal in Zuid-Afrika. Mister Goodlife komt vaak en graag in deze regio, waar ook het iSimangaliso National Park, St. Lucia, Phinda Game Reserve en Hluhluwe Imfolozi Park te vinden zijn. Uitstekende features van de Thanda Safari Lodge zijn: een sessie van 90 minuten over safari fotografie, cultural zulu interactie, helpen met wildlife conservancy en natuurlijk de nabijheid van de Marine Five (walvissen, dolfijnen, haaien, pinguins en zeeleeuwen). Slechts 9 enorme bush suites (met plunge pool) van ruim 200m2 per stuk zorgen voor voldoende privacy en rust. Tenslotte Thanda kom je bovengemiddeld dichtbij de dieren! Typical Good Life wow factor."


Video over de Dulini Lodge in het Sabi Sand Game Reserve in Zuid-Afrika


Video over de Royal Madikwe Safari Lodge in het Madikwe Game Reserve in Zuid-Afrika


Video over de Rock Lodge in het Phinda Game Reserve in Zuid-Afrika


Video over de Rhino Ridge Safari Lodge in het Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve in Zuid-Afrika


Video over de Thanda Safari Lodge in het Thanda Game Reserve in Zuid-Afrikaec-logo-2021

Op safari in Zuidelijk Afrika? Boek uw Ultieme safari in Zuidelijk Afrika via Mister Goodlife van Exclusive Culitravel


Let’s talk
Ik ben benieuwd naar jouw verhalen, wensen en interesses!
Wil je meer weten delen over The Good Life in Zuidelijk Afrika? Bel mij dan op +31 20 084210.
Of meld je aan voor een gratis Mister Goodlife sessie aan via de link aan het einde van de pagina.
Tot snel! Jos van Krimpen – Mister Goodlife


Deel deze pagina met je vrienden of familie zodat ze die video’s ook kunnen bekijken!
Gebruik de deel button van jouw favoriete social media hieronder.
Over de schrijver
"Mijn naam is Jos van Krimpen maar men noemt mij al jaren Mister Goodlife. Ik heb oog, oor en gevoel voor dingen die mensen een feel good ervaring bezorgen en combineer dat met oprechte interesse in 'de ander'. Op dit blog kun je lezen over wat ik in de afgelopen 20 jaar als Mister Goodlife zoal heb beleefd en wat er op dit moment speelt in The Good Life in Zuidelijk Afrika. Ik wens je veel leesplezier en voorpret!"Wil je meer weten over de reizen die ik organiseer voor mijn gasten in Zuidelijk Afrika en wil je zelf The Good Life ervaren, klik hieronder dan op 'website'.
Mister Goodlife - Jos van Krimpen

Gratis Good Life Sessie met Mister Goodlife

"Ik ben benieuwd naar jouw wensen, verwachtingen, dromen, en natuurlijk jouw vragen over The Good Life in Zuidelijk Afrika. Of misschien wil je me wel wat vertellen over jouw Good Life ervaringen."


"Dit gesprek heeft als doel om jou op weg te helpen met het plannen en realiseren van jouw droomvakantie in Zuidelijk Afrika!"