Nieuwe wijn proeven met Kevin Arnold (Waterford Wine Estate)
21 april 2010 
2 min. leestijd

Nieuwe wijn proeven met Kevin Arnold (Waterford Wine Estate)

Mister Goodlife keek naar de strakblauwe lucht, de wijngaarden van Devon Valley en voelde de warmte van de zon door het raam toen de telefoon ging. Het was wijnmaker Kevin Arnold van Waterford Wine Estate in Stellenbosch met de vraag of Mister Goodlife zin had om langs te komen om een nieuwe wijn te proeven. Dan konden meteen ook de plannen voor het WK worden doorgenomen.

Op dat moment had Mister Goodlife – en Kevin waarschijnlijk ook – al zes uur achter de laptop gezeten en kwam de uitnodiging als geroepen. Hoe boeiend en bevredigend het maken van prachtige reisplannen voor WK-gangers ook is, zo af en toe merkt Mister Goodlife dat het ook nodig is de zinnen te verzetten. Voor je het weet, zie je scheel van alle vluchtschema’s, accommodatie-reserveringen, wedstrijddata en andere ingrediënten die  gezamenlijk tot een op maat gemaakte offerte leiden.  In Nederland noemen ze het de zogeheten ‘coca-cola-light break’, hier is het  de ‘Kevin-heeft-een-nieuwe-wijn-we-gaan-hem-proeven-break’. Mister Goodlife stelde Kevin voor om een en ander in de namiddag te doen zodat hij nog twee uurtjes achter de laptop kon doorbrengen. Kevin vond het prima, om 5 uur zou de wijn klaarstaan.

Alleen de wijnboeren die bewust op zoek zijn naar een erg hoog alcoholpercentage in hun rode wijn, hebben hier en daar nog een hectare wijnstokken shiraz, cabernet sauvignon of pinotage staan. De rest van de wijnoogst in de Cape Winelands zit erop en Mister Goodlife vond het hoog tijd om de bevindingen van de wijnmakers te gaan peilen. Nog even en het zou alweer mogelijk zijn om een sample van troebele melkachtige sauvignon blanc te proeven. Dit is doorgaans een El Buli-achtige sensatie omdat de smaak heel anders is dan de buitenkant (de kleur en helderheid) doet vermoeden. Iets wat eruitziet als  sap van een uitgeperste kokosnoot, blijkt duidelijk al smaakkenmerken te hebben van iets wat op termijn onmiskenbaar een sauvignon blanc gaat worden. Tijdens zijn culinaire wijnreizen in de Westkaap had Mister Goodlife zijn gasten al vaak aan deze ‘proef’ blootgesteld, telkens met verwondering en een glimlach als resultaat. Er blijft steeds het besef dat er – voordat de consument de wijn tot zich neemt – veel en hard werken aan vooraf is gegaan, zowel door de natuur als door de mens. Niet alleen  in de wijngaard, maar ook in de kelder én achter de laptop.

Mister Goodlife stopte zijn hoofd onder de kraan en zette zich met hernieuwde energie aan het beantwoorden van e-mails en het voorbereiden van de prachtige WK-trips voor zijn gasten. Over twee uur ging hij als beloning wijn drinken met Kevin!


Bekijk hieronder het filmpje over Kevin Arnold en het Waterford Wine Estate dat Mister Goodlife maakte in samenwerking met RTL WannahavesLees meer over de wijnproeven in Zuid Afrika op de website van Exclusive Culitravel


Over de schrijver
"Mijn naam is Jos van Krimpen maar men noemt mij al jaren Mister Goodlife. Ik heb oog, oor en gevoel voor dingen die mensen een feel good ervaring bezorgen en combineer dat met oprechte interesse in 'de ander'. Op dit blog kun je lezen over wat ik in de afgelopen 20 jaar als Mister Goodlife zoal heb beleefd en wat er op dit moment speelt in The Good Life in Zuidelijk Afrika. Ik wens je veel leesplezier en voorpret!"Wil je meer weten over de reizen die ik organiseer voor mijn gasten in Zuidelijk Afrika en wil je zelf The Good Life ervaren, klik hieronder dan op 'website'.
Mister Goodlife - Jos van Krimpen

Gratis Good Life Sessie met Mister Goodlife

"Ik ben benieuwd naar jouw wensen, verwachtingen, dromen, en natuurlijk jouw vragen over The Good Life in Zuidelijk Afrika. Of misschien wil je me wel wat vertellen over jouw Good Life ervaringen."


"Dit gesprek heeft als doel om jou op weg te helpen met het plannen en realiseren van jouw droomvakantie in Zuidelijk Afrika!"