WK 2010 Zuid-Afrika , Sylvie, de KNVB en het gevaar
05 april 2010 
1 min. leestijd

WK 2010 Zuid-Afrika , Sylvie, de KNVB en het gevaar

Mister Goodlife was nog steeds in Nederland en verbaasde zich over alle ophef die was ontstaan over de veiligheid tijdens het komende WK in Zuid-Afrika. Uitspraken van Sylvie van der Vaart en de KNVB zorgden dat de misvattingen over onveiligheid weer eens in het nieuws kwamen. Laatst had hij er de statistische gegevens nog eens op nageslagen: volgens de Zuid-Afrikaanse statistieken zijn er in 2009 ruim 130.000 Nederlandse toeristen in Zuid-Afrika geweest.

Het kwam op hem over als een aantal dat nooit zou worden gehaald als Zuid-Afrika werkelijk zo gevaarlijk en moeilijk te bereizen zou zijn. Iets wat de KNVB en Sylvie – of omgekeerd, want ze schuiven inmiddels ook elkaar de zwartepiet toe – ons wilden doen geloven. Geschrokken van alle commotie over de misvattingen, haastten zowel Sylvie als KNVB zich te zeggen dat het allemaal niet zo bedoeld was. Of dat het in ieder geval de schuld van de ander was.


Mister Goodlife realiseerde zich dat, ondanks alle positieve ontwikkelingen in Zuid-Afrika in de afgelopen decennia, het beeld bij menigeen helaas toch negatiever is dan het verdient. Als het om veiligheid gaat, loop je in de achterbuurten van elke grote wereldstad gevaar. Dat is dus in Johannesburg, Durban of Kaapstad niet anders dan in Calcutta, Rio de Janeiro (WK 2014!), Napels of Mexico City. Ter illustratie: in het centrum van Amsterdam werden in 2009 meer moorden gepleegd dan in het centrum van Kaapstad. Het gevaar schuilt vooral in die locaties of wijken die erom bekend staan. Je moet dus gewoon niet op plekken komen waar je ook niets te zoeken hebt! Uit eigen ervaring wist Mister Goodlife dat zijn gasten zich nooit hadden beklaagd over (een gevoel van) onveiligheid. Hij vervolgde zijn weg naar een bespreking over een voorgenomen WK-reis van een bedrijf uit de hoofdstad. Mister Goodlife was vol goede moed om misverstanden en imagoproblemen uit de weg te ruimen.


Dat Silvie van der Vaart overigens prima een balletje kan hooghouden is te zien in het filmpje hieronder !


Over de schrijver
"Mijn naam is Jos van Krimpen maar men noemt mij al jaren Mister Goodlife. Ik heb oog, oor en gevoel voor dingen die mensen een feel good ervaring bezorgen en combineer dat met oprechte interesse in 'de ander'. Op dit blog kun je lezen over wat ik in de afgelopen 20 jaar als Mister Goodlife zoal heb beleefd en wat er op dit moment speelt in The Good Life in Zuidelijk Afrika. Ik wens je veel leesplezier en voorpret!"Wil je meer weten over de reizen die ik organiseer voor mijn gasten in Zuidelijk Afrika en wil je zelf The Good Life ervaren, klik hieronder dan op 'website'.
Mister Goodlife - Jos van Krimpen

Gratis Good Life Sessie met Mister Goodlife

"Ik ben benieuwd naar jouw wensen, verwachtingen, dromen, en natuurlijk jouw vragen over The Good Life in Zuidelijk Afrika. Of misschien wil je me wel wat vertellen over jouw Good Life ervaringen."


"Dit gesprek heeft als doel om jou op weg te helpen met het plannen en realiseren van jouw droomvakantie in Zuidelijk Afrika!"