Zwijmelen over Jean Daneel en Bredasdorp
03 mei 2010 
2 min. leestijd

Zwijmelen over Jean Daneel en Bredasdorp

Mister Goodlife sprak met mevrouw Laurine Platzky, de WK-coördinator van de Western Cape, die Zuid-Afrikaanser is dan haar naam doet vermoeden. Hij vroeg haar naar de stand van zaken rondom de ’fan parks’; de pleinen of velden waar duizenden fans, onder het genot van een biertje, op grote schermen de WK-wedstrijden kunnen volgen. De FIFA heeft voor dit Fan Fest, waarvan de naam een overblijfsel is van het WK 2006 in Duitsland, allerlei eisen gesteld, onder andere met betrekking tot de veiligheid en exploitatie. Toen Laurine vertelde dat een plaats als Bredasdorp (in de Overberg-regio op de route naar Cape Agulhas, het zuidelijkste punt van het Afrikaanse continent), een heuse Fan Fest krijgt met een capaciteit van 5000 personen, begon Mister Goodlife te glimlachen.

Bredasdorp is een beetje een slaapdorp met veel schapenboerderijen en tarwevelden. Het is vernoemd naar de eerste burgemeester Michiel van Breda, die het met zijn buurman Van der Byl niet eens kon worden over de plek waar de kerk zou komen te staan. Dus kwamen er twee kerken en als logisch gevolg daarvan ook twee dorpen: Bredasdorp en Napier. Als Bredasdorp al een Fan Fest krijgt, dacht Mister Goodlife, dan zullen er allicht een aantal fans zo slim zijn om de kans te pakken zijn vriend en befaamde wijnmaker Jean Daneel in Napier te gaan bezoeken. De wijnen van Jean Daneel zijn al jarenlang van het hoogste niveau en Jean is een gepassioneerde, vriendelijke en bescheiden man. In 2004 verhuisde hij vanuit Franschhoek met zijn vrouw Renée naar Napier om daar als echte pioniers in de tot dan toe nauwelijks bekende wijnstreek Elim een wijnhuis, Restaurant Reneessance, een deli en een proeflokaal te openen. De regio staat vooral dankzij Jean inmiddels op de kaart, maar ook door andere wijnhuizen zoals Black Oystercather, First Sighting en Land’s End. Mister Goodlife maakte in zijn hoofd even een mooi pakketje… slapen op Farm 215, proeven bij Jean, lunchen bij Renée, een mooie strandwandeling bij Cape Agulhas en door naar het De Hoop Nature Reserve, verblijven en genieten in het prachtige en rustige De Hoop Nature Reserve en voetbal kijken op het Fan Fest in Bredasdorp… ja, dat zou inderdaad wel The Good Life zijn!

Laurine droomde al weg bij het idee en vroeg Mister Goodlife of hij dacht dat Nederlanders tijdens de WK-periode genegen zouden zijn om op 100 of 200 kilometer van een speelstad  te verblijven. ‘Wellicht’, zei Mister Goodlife, ‘dan kunnen ze meteen op bezoek bij hun familie of vrienden, want Nederlanders die inmiddels in Zuid-Afrika woonachtig zijn, kom je tegenwoordig gelukkig ook buiten Somerset-West tegen’. Laurine lachte en realiseerde zich weer dat het WK een impact zal hebben op haar hele Western Cape en niet alleen op Kaapstad. Mister Goodlife riep de ober en bestelde een fles Jean Daneel chenin blanc. Buiten was het 30 graden, binnen zat … niemand!


Bekijk hieronder een filmpje over een Amerikaan die op safari bij Singita een Jean Daneel Chenin Blanc proeft


Over de schrijver
"Mijn naam is Jos van Krimpen maar men noemt mij al jaren Mister Goodlife. Ik heb oog, oor en gevoel voor dingen die mensen een feel good ervaring bezorgen en combineer dat met oprechte interesse in 'de ander'. Op dit blog kun je lezen over wat ik in de afgelopen 20 jaar als Mister Goodlife zoal heb beleefd en wat er op dit moment speelt in The Good Life in Zuidelijk Afrika. Ik wens je veel leesplezier en voorpret!"Wil je meer weten over de reizen die ik organiseer voor mijn gasten in Zuidelijk Afrika en wil je zelf The Good Life ervaren, klik hieronder dan op 'website'.
Mister Goodlife - Jos van Krimpen

Gratis Good Life Sessie met Mister Goodlife

"Ik ben benieuwd naar jouw wensen, verwachtingen, dromen, en natuurlijk jouw vragen over The Good Life in Zuidelijk Afrika. Of misschien wil je me wel wat vertellen over jouw Good Life ervaringen."


"Dit gesprek heeft als doel om jou op weg te helpen met het plannen en realiseren van jouw droomvakantie in Zuidelijk Afrika!"