Feel Good met de African Mamas in DeLaMar
15 juni 2011 
1 min. leestijd

Feel Good met de African Mamas in DeLaMar

Mister Goodlife zat met vrienden op rij 2 bij de African Mamas in het DeLaMar theater in Amsterdam. Hij dacht aan de feel good experience die hij ruim een jaar eerder in het Amsterdamse Carre ervaren had bij de voorstelling van de Daughters of Africa. Die voorstelling had hem tot tranen toe geroerd en had zijn bewondering voor de Zuid Afrikaanse levenslust, optimisme en doorzettingsvermogen, die onmiskenbaar wijd verbreid zijn onder de zwarte bevolking van het land, weer eens bevestigd.  De African Mamas waren in Nederland om een tribute te brengen aan de in 2008 overleden Zuid Afrikaanse zangeres Miriam Makeba. Deze wereldberoemde ster, die tijdens het apartheidsregime in ballingschap leefde, ging door het leven met de bijnaam Mama Africa, Deze naam onderstreept haar historische importantie, niet alleen muzikaal maar ook politiek-maatschappelijk.  Onder de vrienden die hij voor deze voorstelling had uitgenodigd bevonden zich zowel Zuid-Afrika-kenners als muzikaal geschoolden en Mister Goodlife verheugde zich bij het plaatsnemen al op hun reacties. Bij het concert van de Daughters of Africa had het even geduurd voordat Mister Goodlife ‘om’ was, een fenomeen dat hij wel vaker had meegemaakt bij concerten en theatervoorstellingen.
Dit keer was het echter anders. Na de spetterende opening met Makeba’s grootste hit “Pata Pata” was het al duidelijk: dit kon niet anders dan een gedenkwaardige feel good avond worden. Vier uur later, na een geweldige show en een kleine after party met Boschendal Chenin Blanc ging Mister Goodlife, op weg naar huis en keek hij terug op een bijzondere avond. Hij had genoten van prachtige Mamas, hun zang & dans, en van zijn vrienden die hij zichtbaar en hoorbaar van had zien genieten en met wie hij aan het einde van de show , op uitnodiging van de Mamas, nog op het podium had staan dansen tijdens de reprise van “Pata Pata”, De Feel Good factor van deze avond was daarnaast vooral gelegen de positive vibe in de Mary Dresselhuys zaal waar gelukkig ook veel Zuid Afrikaanse bezoekers zaten die zich niet onbetuigd lieten. De kreten, het juichen, het meezingen, het had Mister Goodlife niet alleen doen denken aan zijn favoriete land, hij had zich voor een paar uren op een wolk in Zuid Afrika gewaand. Een roze wolk.

Bekijk hieronder een filmpje over de voorstelling ‘African Mamas sing Mama Africa’


Bekijk hieronder een korte videobiografie over Miriam Makeba


Bekijk hieronder een interview met Miram Makeba uit 1966


Bekijk hieronder een video van een live uitvoering van de song ‘Pata Pata’ door Miriam Makeba


Bekijk hieronder een video van een live uitvoering van de song ‘Under African Skies’ door Miriam Makeba en Paul Simon


Lees ook de column over de Daughters of Africa in Carre

Lees meer over Miriam Makeba

Over de schrijver
"Mijn naam is Jos van Krimpen maar men noemt mij al jaren Mister Goodlife. Ik heb oog, oor en gevoel voor dingen die mensen een feel good ervaring bezorgen en combineer dat met oprechte interesse in 'de ander'. Op dit blog kun je lezen over wat ik in de afgelopen 20 jaar als Mister Goodlife zoal heb beleefd en wat er op dit moment speelt in The Good Life in Zuidelijk Afrika. Ik wens je veel leesplezier en voorpret!" Wil je meer weten over de reizen die ik organiseer voor mijn gasten in Zuidelijk Afrika en wil je zelf The Good Life ervaren, klik hieronder dan op 'website'.
Mister Goodlife - Jos van Krimpen

Gratis Good Life Sessie met Mister Goodlife

"Ik ben benieuwd naar jouw wensen, verwachtingen, dromen, en natuurlijk jouw vragen over The Good Life in Zuidelijk Afrika. Of misschien wil je me wel wat vertellen over jouw Good Life ervaringen."


"Dit gesprek heeft als doel om jou op weg te helpen met het plannen en realiseren van jouw droomvakantie in Zuidelijk Afrika!"